GroupM Jan Eliasson om företagens hållbarhetsansvar på NextM - GroupM

Jan Eliasson om företagens hållbarhetsansvar på NextM

Den tidigare vice generalsekreterare i FN Jan Eliasson är en av huvudtalarna under marknadsförings- och teknikmässan NextM i Stockholm 24-25 mars. Under eventet samtalar Jan Eliasson även med Svenska FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson om hållbar konsumtion och produktion.

NextM genomförs i Stockholm under två dagar med start 24 mars. Årets tema är syfte och företagens ansvar för hållbar utveckling med särskild inriktning på Agenda 2030 och de globala målen. GroupM som arrangerar NextM räknar med att över 1 500 marknadsförare och chefer i teknikbranschen besöker evenemanget.

– Vi har arrangerat NextM fem år i rad nu och växt till det största marknadsförings- och teknikeventet i Norden, säger Martin Hugosson som är vd för GroupM Sverige. Det ger oss ett ansvar som vi vill ta. Årets tema blir därmed just ansvar och hållbar utveckling inom vår bransch där vi stolt kan presentera Jan Eliasson som talare.

FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson medverkar under mässans första dag 24 mars. Då håller han även ett samtal på stora scenen med Annelie Börjesson, ordförande i medlemsorganisationen Svenska FN-förbundet som verkar för de globala målens genomförande. Jan Eliasson var som vice generalsekreterare i FN en av arkitekterna bakom Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling som antogs av medlemsländerna vid ett toppmöte i New York 2015.

– Regeringar, organisationer, företag och enskilda bör på nationell nivå se till att de globala målen nås i ett gemensamt åtagande. Även teknikföretag, forskare, media och annonsörer har ett ansvar att bidra till hållbar utveckling och genomförandet av de globala målen, inte bara i ord utan också i handling, säger Jan Eliasson, tidigare vice generalsekreterare i FN.

Bland de frågor som kommer att lyftas på NextM finns hur företagen ska sätta stopp för greenwashing och istället ta ett verkligt ansvar för vår gemensamma framtid utifrån FN:s globala mål

Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
free online course
download karbonn firmware
Download Premium WordPress Themes Free
free online course

Agenda 2030, Annelie Börjesson, FN, FN-förbundet, Hållbarhet, Jan Eliasson, NextM,

Tillbaka till feed