GroupM Bang For The Buck med CX och CRO - GroupM

Bang For The Buck med CX och CRO

Bang For The Buck – därför blir CX och CRO avgörande för din mediabudget (av Zahra Alikahi)

I en tid där många upplever högre annonskostnader och tuffare konkurrens så finns en kraftfull men ofta förbisedd lösning i CX (Customer Experience) och CRO (Conversion Rate Optimization). Att förbättrad CX/CRO kan vara avgörande för att få ut mer ur mediabudgeten. Den ene kan heller inte existera utan den andre, då en bättre kundupplevelsen innebär högre konvertering och vice versa.

Till skillnad från traditionell annonsering handlar CRO inte om att öka trafik, utan om att konvertera fler av de befintliga besökarna till faktiska kunder. CX/CRO kan markant minska CAC (customer acquisition cost). Genom att förbättra andelen konverteringar kan företag få fler kunder för samma medieutgifter och på så sätt effektivt minska sin CAC.

Konvertera mera
Ofta ligger fokus på att driva mer trafik till sina webbplatser, vilket kan leda till uppblåsta mediabudgetar och ökad konkurrens för dyra nyckelord. Det brukar sägas att det inte är någon mening att hälla vatten i ett läckande spann; CRO är verktyget som täpper till just dessa läckor och säkerställer att din mediabudget inte slösas på besökare som bouncar från din webbplats utan att konvertera. Högre ROI, kort och gott.

T.o.m. en liten ökning med 0,5% i konverteringsfrekvens kan motsvara en betydande ökning av intäkter utan höjd mediabudget. Om en webbplats med 100 000 besökare i månaden höjer sin konverteringsfrekvens från 2% till 2,5% så innebär det 500 fler i månaden och 6 000 fler konverteringar under ett år – utan högre mediabudget.

Insikter, insikter, insikter
Dessutom ger CX/CRO, när det görs på rätt sätt, värdefulla insikter om kundbeteende, vilket hjälper till att skapa en mer engagerande kundupplevelse. Genom att använda zone-analys, analys av kunderesa, användarundersökningar, personalisering och A/B-testning kan man identifiera flaskhalsar och outnyttjade möjligheter på sin sajt. Dessa datadrivna insikter kan sedan användas för att fatta beslut, från annonsplaceringar till UX-designförändringar.

Dessutom kommer en webbplats eller mobilapplikation som är lätt att navigera, med tydliga budskap och övertygande call-to-action, inte bara öka konverteringar, men även stärka kundlojalitet. Enligt en studie av Bain & Company kan en ökning av customer retention med 5% öka ett företags lönsamhet med hela 75%. Följaktligen kan förbättrad CX leda till högre customer lifetime value (CLTV), vilket ger ytterligare hävstång till mediabudgeten.

Modern lösning på gammalt problem
Sammanfattningsvis, att investera i CX/CRO handlar inte om att minska mediainköp, utan om att få din mediabudget att jobba hårdare. I en tid då många upplever ökade annonskostnader och avtagande avkastning erbjuder CRO en modern lösning på den uråldriga utmaningen med att effektivisera mediabudgeten. Konverteringar, inte bara klick.

Kontakta Zahra Alikahi för att lära dig mer om vår CX/CRO Fast Track. Identifiera de bästa möjligheterna att förbättra kundupplevelsen på din webbplats eller mobilapp från början till slut och få ut mer av din mediabudget. Detta erbjuds i unikt partnerskap tillsammans med guldstandarden inom CX insight tools, ContentSquare.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
online free course
download mobile firmware
Download Premium WordPress Themes Free
udemy paid course free download

Tillbaka till feed