GroupM GroupM avancerar inom artificiell intelligens - GroupM

GroupM avancerar inom artificiell intelligens

Mediebyrågruppen GroupM har sedan flera år tillbaka utvecklat och tillämpat artificiell intelligens för att öka effekten av sina kunders medieinvesteringar. Efter att ha noterat ett accelererande behov den senaste tiden jobbar mediebyrågruppen nu med AI i ett tvärfunktionellt team på sju personer.

Effektiviserade medieköp genom artificiell intelligens och skräddarsydda algoritmer kommer att bli den nya standarden. Därför arbetar GroupM nu med frågan i ett tvärfunktionellt team där kompetensen både kommer Business Science-avdelningen, där man bl a jobbar med lyftstudier och ekonometriska modeller, och teknik- och produktutvecklingsteamet.

Det är oerhört tillfredsställande att se hur mycket vi kan förädla värdet av medieutrymme när vi tillämpar skräddarsydda algoritmer. Vårt mål är att demokratisera AI och visa att algoritmer bör vara en instrumentell del av varje marknadschefs verktygslåda, säger Jonas Viksten, Managing Director på GroupM Solutions & Technology.

För att kunna arbeta effektivt med skräddarsydda algoritmer krävs, utöver stora investeringar i teknik, nya typer av kompetenser inom exempelvis matematik och programmering, och ett nära samarbete med kunder som är transparenta kring sin data. Sen kan t ex webbplatsanalys, försäljningsdata och makrotrender samverka i budstrategier som syftar till att öka effekt och avkastning av annonsörernas medieinvesteringar. Allt för att tillgodose deras unika affärsmål.

För att exempelvis driva försäljning optimalt måste en annonsör ta ställning till miljoner olika kombinationer av datapunkter varje minut. Vi tillämpar därför AI för att i varje ögonblick generera maximalt värde ur mötet mellan användare och reklam. Det ställer nya krav på oss, men personligen tycker jag att det är väldigt inspirerande att jobba i gränslandet mellan media och teknik, säger Daniel Thornér, AI Specialist på GroupM.

I bild: Daniel Thornér t. v. och Jonas Viksten

Kontakt
Jonas Viksten
Managing Director, GroupM Solutions & Technology
0706 92 15 14

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
udemy free download
download karbonn firmware
Download Premium WordPress Themes Free
udemy paid course free download

AI, artificiell intelligens, business science, Daniel Thornér, data, GroupM Solutions & Technology, Jonas Viksten, lyftstudier, media, mediebyrå, medieinvesteringar, teknik,

Tillbaka till feed