GroupM GroupM expanderar sin Influencer Marketing-satsning med The Goat Agency - GroupM

GroupM expanderar sin Influencer Marketing-satsning med The Goat Agency

I bild: Anna Hammerlid, Linn Muhr, Emelie Grahn, Camilla Sandström, Johanna Östling & Emelie Friis-Liby

GroupM gör nu fyra tunga rekryteringar och stärker kopplingen mellan innehåll och medieköp via sin Influencer Marketing-satsning med världsledande The Goat Agency. Genom att förena styrkan hos autenticitet och kreativitet från innehållskreatörer med skalbara och skräddarsydda medieköp kan Goat som en del av GroupM erbjuda en unik expertis på den svenska marknaden. Allt för att öka annonsörers medieeffektivitet.

Mars 2024: Goat, störst på influencer marketing

Förra året förvärvade WPP den ledande, globala influencerbyrån Goat. Syftet med förvärvet var att växla upp och höja medieeffektiviteten samt att bättre kunna möta kundernas växande behov av autentiskt, lokalproducerat innehåll.

Nu stärker GroupM sitt influencererbjudande ytterligare i Sverige genom att integrera Goat i avdelningen för Addressable Content. Det är en del i en strategisk satsning för att göra Goat till den drivande innehållsgeneratorn i det bredare ekosystemet för marknadsföring.

För att fortsätta driva Goat framåt har GroupM rekryterat fyra veteraner från den svenska Influencer Marketing-världen: Emelie Friis-Liby, Linn Muhr och Emelie Grahn som Senior Strategists inom Addressable Content samt Johanna Östling som Strategy Director för Goat.

Många kanaler, mer engagemang

Medan Addressable Content fokuserar på att öka relevansen i annonsering genom insiktsdrivna budskap som når rätt publik i realtid, specialiserar sig Goat från början till slut på strategisk Influencer Marketing som är resultatdriven genom hela funneln. Genom att kombinera influencergenererat innehåll med teknik och data, kan Goat integrera och plattformsanpassa material för olika kanaler. Kombinationen av Addressable Content och Goat möjliggör ett mer holistiskt och effektivt tillvägagångssätt inom Influencer Marketing, där kunden kan dra nytta både av autenciteten i influencergenererat, lokalproducerat innehåll och av skalbarheten i medieköpen – samt inte minst av möjligheten att rikta dem.

Data, kreativitet och effekt

GroupM ser att det nya erbjudandet representerar nästa fas när det gäller medieeffektivitet och förväntar sig rejäl tillväxt på området. Många kunder i Sverige har redan börjat inse att kreativitet är den viktigaste drivkraften för effektivitet och att innehållsskapare och influencergenererat innehåll har blivit den nya valutan.

Ett bra exempel är samarbetet med Arvid Nordquist, ett initiativ som syftade till att öka medvetenhet och engagemang i en målgrupp som är starkt påverkad av sociala medier. För att maximera effekten av profilernas arbete återanvände GroupM-byrån Mindshare och Goat innehåll från Arvid Nordquists influencerkampanjer för att skapa mer engagerande displayannonser. De togs fram med hjälp av DCO-mallar, vilket tillät dynamisk uppdatering av displayannonserna. Kampanjen gav fina resultat med 50 % ökning av CTA och 32 % minskning av CPC.

  • Genom att slå ihop Influencer Marketing med Adressable Content skapar vi synergier som maximerar prestanda och engagemang. Dagens konsumenter vill ha autenticitet, och genom att använda äkta influencergenererat innehåll i våra kampanjer kan vi bygga starka varumärken och påverka försäljningen rejält. Flera globala varumärken har redan bevisat att det här är ett tillvägagångssätt som fungerar och ger effekt, och vi behöver vara i framkant, säger Anna Hammerlid, VD för GroupM Nexus, där Goat ingår.

Johanna Östling, Strategic Director för Goat i Sverige:

  • Genom att arbeta nära både kreatörer och mediespecialister kan vi ge våra kunder det bästa av två världar. När vi integrerar Addressable Content med Influencer Marketing kan vi lansera effektiva och engagerande kampanjer som når målgruppen på ett sätt som känns autentiskt. Att erbjuda denna typ av integrerad lösning är inte bara ett svar på växande behov utan också en nödvändighet för att säkerställa att våra kunder förblir konkurrenskraftiga i ett snabbt föränderligt marknadsföringslandskap.

Om GroupM och Goat

GroupM är WPP:s medieinvesteringsgrupp med uppdraget att forma nästa medieera, där reklamen fungerar bättre för människor. Företaget ansvarar för mer än 60 miljarder dollar i årliga medieinvesteringar (enligt det oberoende undersökningsföretaget Comvergence). Genom de globala byråerna  Wavemaker, EssenceMediacom, Mindshare, Acceleration och T&Pm, samt med kompetens inom medieaktivering (GroupM Nexus), data (Choreograph), underhållning (GroupM Motion Entertainment) och Investment solutions, utgör GroupM en unik kombination av global storlek, expertis och innovationskraft för att skapa hållbart värde för sina kunder – oavsett var de gör affärer. Läs mer på www.groupm.se och www.groupm.com.

The Goat Agency (Goat) är en del av GroupM Nexus sedan 2023. Idag är Goat en global, prisbelönt och världsledande byrå som levererar nischat innehåll till nischade målgrupper i stor skala. Företaget arbetar med varumärken för att driva konkurrensfördelar och digital transformation genom att använda kreatörer. Sedan 2015 har Goat fått några av världens mest spännande varumärken att växa. Goat skapar influencerkampanjer och kampanjer i sociala medier i över 70 länder och på 28 språk. Idag består Goat av fler än 400 anställda på 35 marknader som distribuerar influencergenererat innehåll över alla mediekanaler, levererar marknadsledande kampanjer för kännedom och preferens, och skapar kommersiella resultat för sina kunder.

Kontakt: anna.hammerlid@groupm.com

Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free
download lava firmware
Download Nulled WordPress Themes
udemy course download free

Anna Hammerlid, Emelie Friis-Liby, Emelie Grahn, Goat, Goat Agency, influencer marketing, Johanna Östling, Linn Muhr,

Tillbaka till feed