GroupM GroupM lanserar dynamisk publicisttjänst för ökad trafik - GroupM

GroupM lanserar dynamisk publicisttjänst för ökad trafik

Mediebyrågruppen GroupM lanserar nu en dynamisk rekommendations- och annonslösning för lokala publicister som ska underlätta för redaktioner att driva organisk trafik till det egna innehållet och bibehålla läsarengagemang via personliga rekommendationer. Bland de första att använda lösningen i Sverige är Life of Svea-gruppen som på nyheter24.se redan dubblerat click-through rate på egna artiklar.

GroupM Sverige lanserar publicisttjänsten, som har namnet Streams, tillsammans med Linkpulse, ett norskt GroupM-bolag som specialiserar sig på realtidsanalys och automatisering och som har en portfölj av 750 publicister runtom i Europa. Rekommendations- och annonslösningen kan exempelvis implementeras under publicistens egna artiklar och på startsidan, och är ett dynamiskt och skräddarsytt flöde av artiklar och native-annonser som ska väcka intresse hos läsarna och få dem att spendera längre tid på sajten.

Vi är supernöjda med Streams då lösningen passar perfekt in för en nyhetssajt som Nyheter24. Samarbetet med gänget bakom har fungerat väldigt bra. Utöver att vi ökat CTR för våra egna artiklar med över 100% så ger Streams oss kontroll över vilka artiklar som rekommenderas, baserat på våra unika KPI:er, säger Henrik Eriksson, Chefredaktör och ansvarig utgivare på Nyheter24.

Streams-ytan, som är responsiv och fungerar på alla typer av enheter, tillämpar en dynamisk design som ändrar fontstorlek, layout och ordning på bilder och texter vid varje unik sidvisning. Detta då variation bidrar positivt till användarupplevelsen och ökar lästider. Redaktionen kan också själva välja olika flöden beroende på tidpunkt, med exempelvis fler korta artiklar på morgonen och långläsning under kväll och helg. Streams möjliggör dessutom annonsering via programmatisk native.

Vi på GroupM är glada att kunna utveckla teknik som hjälper lokala publicister att dels öka sin organiska trafik, men även sina annonsintäkter. Nu, mer än någonsin, är det tydligt hur viktigt det är att värna om vår lokaljournalistik. Att det dessutom möjliggör för våra annonsörer att med hjälp av data och algoritmisk intelligens nå högkvalitativa målgrupper i varumärkessäkra miljöer gör det förstås ännu bättre. Vi ser fram emot att introducera Streams för fler publicister, säger Jonas Viksten, Managing Director för GroupM Solutions & Technology.

För mer info, vänligen kontakta:

Jonas Viksten
Managing Director för GroupM Solutions & Technology
0706 92 15 14

Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
udemy paid course free download
download samsung firmware
Download Premium WordPress Themes Free
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=

annonslösning, GroupM, Henrik Eriksson, Life of Svea, Nyheter24, programmatic, publicisttjänst, rekommendationslösning, Streams,

Tillbaka till feed