GroupM Mats Holmberg blir ny Country Lead för Acceleration - GroupM

Mats Holmberg blir ny Country Lead för Acceleration

PRESSMEDDELANDE

Acceleration värvar ny Country Lead i Sverige

STOCKHOLM, 2 OKTOBER 2023 – GroupM-byrån Acceleration välkomnar Mats Holmberg, tillträdande Country Lead för Acceleration Sverige. Mats ansluter närmast från Spotify, som Associate Director, Premium Consumer Insights, med stor erfarenhet från tidigare uppdrag hos bl.a. Nepa. Acceleration har vuxit med 30% det senaste året och tar med Mats språng mot att expandera ytterligare i Sverige.

Matchningen Acceleration letat efter
Acceleration, som i dagarna firar två år, återlanserades av GroupM 2021 för att cementera sin position som världens största leverantör av Google Marketing & Cloud Platform. Sedan dess har omvärlden förändrats mycket, men med 30% tillväxt det senaste året så finns ändå mycket kvar att hämta på den svenska marknaden, som störst marknad i Norden. Rekryteringen av Mats Holmberg reflekterar ambitionen att fortsätta växa i regionen.

 – ”Mats är fenomenal på att kommunicera det komplicerade på ett enkelt sätt, vilket är en egenskap som är viktig nu men i takt med att världen blir mer komplicerad är den avgörande. Jag har dessutom länge velat arbeta med Mats, eftersom han ofta vann upphandlingar mot mig när vi konkurrerade om samma affärer. Vi har längtat efter att få välkomna Mats till vår grupp länge!”, säger Martin Krona, VD, GroupM Sverige.

Nyckelroll i expansion
Med en bakgrund i skiktet mellan komplex data och kundnära kommunikation värvas Mats med unikt lämpliga förutsättningar inom Acceleration. Som ett globalt bolag med stark startup-kultur så kliver Mats in i en bekant miljö, med tidigare uppdragsgivare i bland andra Spotify och Nepa. Mats och Acceleration Sverige kommer spela en nyckelroll i expansionen av den nordiska verksamheten där svenska marknaden tar förarsätet framöver.

 – ”Jag ser fantastiska möjligheter att fortsätta tillväxtresan och att tillföra ännu mer värde till våra nuvarande och framtida kunder. Detta gör vi genom att kombinera det extremt begåvade teamet, de starka tjänsterna/produkten (vissa till och med prisbelönta, så som Paradigm) och den nuvarande efterfrågan på att effektivisera medieinvesteringar genom tekniska lösningar.
Jag ser också en stor möjlighet att fylla tomrummet kring förstapartsdata och integritet. Efterdyningarna av senaste årens lagstiftningar har tvingat branschen att anpassa sig enormt och många kämpar fortfarande för att hitta rätt. Jag tror att vi har talangen och förmågan att hjälpa våra kunder att navigera det nya landskapet, att lösa utmaningar för datastyrning och för infrastrukturella förändringar. Jag tror att kombinationen av detta är ”the secret sauce” för vår framtida tillväxt”,
säger Mats Holmberg, Country Lead, Acceleration Sverige.

Om Acceleration

Part of WPP, and operated globally by leading media company GroupM, Acceleration provides data and technology solutions that connect media investments to business results. Acceleration Nordic employs 80 people across the Nordics along with more than 1.300 GroupM employees with an annual turnover of USD 1.1 Billion.

Kontakt:

Martin Krona
VD, GroupM Sverige
martin.krona@groupm.com
0708-810848

Mats Holmberg
Country Lead Sweden, Acceleration Nordic
mats.holmberg@acceleration.biz
0704-446592

Michael Sundblom
PR & Communications Manager, GroupM Sverige
michael.sundblom@groupm.com
0707-519471

 

 

 

Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download coolpad firmware
Download WordPress Themes Free
free download udemy paid course

Tillbaka till feed