GroupM Minskat CO2-utsläpp från reklam - GroupM

Minskat CO2-utsläpp från reklam

SeenThis och GroupM minskar Toyotas CO2-utsläpp för digitala kampanjer med upp till 20% genom innovativ annonsteknologi

Global kommunikationsgrupp och leverantör av innovativ annonsteknologi för digital marknadsföring förbättrar tillsammans kampanjresultat för kunder, inklusive Toyota, samtidigt som de minskar kampanjers CO2-utsläpp

Stockholm, Sverige  – Idag presenterar SeenThis, leverantör av streamade annonser för digital marknadsföring, tillsammans med världens ledande företag inom medieinvestering GroupM, resultatet av sitt partnerskap där man minskat CO2-utsläpp för flera ledande, globala varumärkeskampanjer, inklusive deras gemensamma kund Toyota, med upp till 20%.

Företagen har arbetat tillsammans sedan januari 2022 med att skala upp SeenThis innovativa lösning för leverans av digital marknadsföring, för att hjälpa kunder till GroupM att förbättra både resultat och reducera deras CO2-utsläpp.

SeenThis levererar innovativa lösningar för både bild och video till mediaköpare, vilket eliminerar många av de begränsningar som traditionell annonsering sätter. Teknologin säkerställer att annonser laddas omedelbart när annonsutrymmet visas på skärmen. Dessutom anpassar sig teknologin efter användarens bandbredd och enhet, så kallad ”adaptive streaming”, vilket säkerställer att annonsen visas oavsett användarens förutsättningar. Slutligen minskar teknologin mängden “data waste”, med andra ord data som inte bidrar till en bättre användarupplevelse, vilket leder till minskade CO2-utsläpp eftersom mindre energi förbrukas.

”GroupM och The&Partnership, tillsammans med SeenThis, levererar digitala annonslösningar som hjälper oss att nå våra affärsmål, samtidigt som de bidrar till minskade CO2-utsläpp. Vi är oerhört nöjda med vårt samarbete då både hållbarhet och prestanda är av högsta betydelse för vår digitala annonseringsstrategi.”, säger Jan Casserlöv, Marketing & CEX Manager på Toyota.

”SeenThis teknologi för leverans av digital marknadsföring förbättrar inte bara annonsens resultat och kundens upplevelse, det är även ett mer klimatvänligt sätt att annonsera på. För kampanjer som visar annonser via SeenThis har vi sett en markant minskning av dataanvändningen (upp till 65 % mindre överförd data), vilket direkt leder till ett minskat CO2-utsläpp, säger Jonas Viksten, Nordisk VD för Xaxis (del av GroupM). ”Vi prioriterar lösningar som inte bara presterar för våra kunder, utan också uppfyller en hög standard för hållbarhet, och SeenThis levererar på bägge punkter.”

”GroupM representerar några av de största annonsörerna i världen. För dessa varumärken är det viktigt att nå bästa möjliga resultat på ett så klimatsmart sätt som möjligt. Vår innovativa teknologi för att levererar digital marknadsföring möjliggör att uppnå just det. I vårt samarbete har vi sett både bättre resultat och minskad mängd data överförd för de kampanjer vi gjort tillsammans. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med nära med GroupM och hjälpa framtida kunder och projekt inom dessa två viktiga fokusområden”, säger Sebastian Ljung, Vice President, Expansion & Global på SeenThis.

 

Om GroupM

GroupM är en medie- och kommunikationsgrupp som ingår i WPP, en av världens största koncerner inom marknadskommunikation med över 190 000 medarbetare på global nivå. GroupM Sverige med byråerna MediaCom, Mindshare och Wavemaker samt specialistteam inom business intelligence, content, social media, sök, owned media, programmatic, influencer marketing, ad tech och finance har cirka 320 medarbetare i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Om SeenThis

SeenThis är det svenska tech-bolaget som sedan 2017 har utvecklat digitala skärmupplevelser för användare världen över. Med sin revolutionerande adaptiva streaming-teknologi transformerar SeenThis distributionen av digitalt innehåll och dess klimatpåverkan. Med över en miljard levererade streams för mer än 1000 varumärken i över 40 länder är SeenThis på god väg att förändra internet som vi känner det. På åtta kontor över hela världen arbetar SeenThis anställda för fullt med att skapa framtidens snabba och energieffektiva internet. För mer information, besök seenthis.co.

Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download lenevo firmware
Download Nulled WordPress Themes
udemy paid course free download

Tillbaka till feed